vrijdag 28 oktober

Trianon 1 - 19:00
Trianon 1 - 19:00

HUNT FOR THE WILDERPEOPLE

Adventure, Comedy, Drama

Een weesjongetje en zijn 'oom' trekken in dit heerlijke en hilarische avontuur de Nieuw-Zeelandse wildernis in. Geschikt voor de hele familie, maar wel met een lekker bot randje. Steven Spielberg himself zou trots zijn.

zaterdag 29 oktober

Trianon 1 - 11:45
Trianon 1 - 11:45

I, DANIEL BLAKE

Drama

Als de 59-jarige Daniel Blake na een leven zware arbeid gedwongen wordt een uitkering aan te vragen, ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie, die op zoek is naar woonruimte. Samen proberen ze te overleven in de bureaucratische jungle van hedendaags Groot-Brittannië.
Kijkhuis 1 - 11:45
Kijkhuis 1 - 11:45

THE TEACHER

Comedy, Drama

De komst van een strenge en bemoeizuchtige nieuwe lerares op een basisschool in Bratislava in de jaren 80 dwingt zowel kinderen als ouders te kiezen tussen individualiteit, veiligheid en zekerheid onder druk van manipulatie en de Communistische Partij.
Trianon 3 - 12:00
Trianon 3 - 12:00

KILLS ON WHEELS

Action, Comedy, Drama

Een gehandicapte jongeman sluit zich aan bij een gang van huurmoordenaars in rolstoelen. Moord na moord speelt deze actiecomedy met de grens tussen werkelijkheid en verbeelding, in de zoektocht naar vriendschap, afkomst en de zin van het leven.
Kijkhuis 2 - 12:00
Kijkhuis 2 - 12:00

L'ÉCONOMIE DU COUPLE

Drama

Een koppel met twee kinderen staat na 15 jaar huwelijk op het punt te scheiden. Tot de echtgenoot een nieuwe woonplek heeft gevonden, besluiten ze samen te wonen en uit te zoeken hoe ze hun bezittingen moeten delen.
Trianon 2 - 12:15
Trianon 2 - 12:15

BARAKAH MEETS BARAKAH

Comedy

De allereerste Saudi-Arabische romantische komedie biedt een uniek kijkje in het dagelijks leven van twee verliefde hipsters in een land dat geregeerd wordt door religieuze politie en geeft tussendoor ook nog wat politiek commentaar zonder te serieus te worden.
Trianon 1 - 14:00
Trianon 1 - 14:00

THE LIGHT BETWEEN OCEANS

Drama, Romance

Een vuurtorenwachter en zijn vrouw kunnen geen kinderen krijgen. Plotseling spoelt op hun eiland een roeiboot aan met daarin een dode man en een levende baby. Wat staat hun geweten toe? Gegarandeerde tranentrekker van regisseur Derek Cianfrance (Blue Valentine).
Trianon 2 - 14:15
Trianon 2 - 14:15

GOAT

Drama

Als een 19-jarige zich inschrijft bij een studentenvereniging wordt zijn loyaliteit op brute wijze getest. Een rauw en realistisch drama over de vorming van de mannelijke identiteit. Genomineerd op Sundance en met Nick Jonas en James Franco als 'bad boys'.
Kijkhuis 2 - 14:30
Kijkhuis 2 - 14:30

CERTAIN WOMEN

Drama

De levens van drie vrouwen kruisen elkaar in een kleine stad in Amerika, waar ze elk een spoor van gebrekkigheid achterlaten. Regisseur Kelly Reichardt kreeg verschillende nominaties voor dit minimalistische en poëtische drama met o.a. Kristen Stewart en Michelle Williams.
Trianon 3 - 14:30
Trianon 3 - 14:30

SOUTHSIDE WITH YOU

Biographical, Drama, Romance

In de zomer van 1989 gaan twee jonge advocaten samen op een eerste date in de achterbuurten van Chicago. Leuk om te weten: hun namen zijn Barack en Michelle. Uitstekend medicijn tegen het aanstaande afscheid van de Obama’s.
Trianon 3 - 16:30
Trianon 3 - 16:30

NISE - THE HEART OF MADNESS

Biographical, Drama, History

Verafschuwd door elektroshocktherapie en lobotomie kiest psychiater Nise da Silveira in de jaren 50 voor een zachtere aanpak. Regisseur Roberto Berliner viel in Rio de Janeiro en Tokio in de prijzen met dit waargebeurde verhaal over de bevrijdende en expressieve kracht van kunst en liefde.
Kijkhuis 2 - 16:45
Kijkhuis 2 - 16:45

WATERBOYS

Comedy, Drama, Family

Misdaadromanschrijver Victor en zijn twintigjarige cellospelende zoon zijn plots beide weer single. Tijdens een reis naar Schotland worden ze met zichzelf en elkaar geconfronteerd. Een grappig en ontroerend verhaal over vaders die moeten opgroeien en zonen die minder serieus moeten worden.
Trianon 1 - 16:45
Trianon 1 - 16:45

JUSTE LA FIN DU MONDE

Drama

Wonderkind Xavier Dolan verzamelde een sterrencast (Léa Seydoux! Marion Cotillard! Vincent Cassel!) voor zijn zesde film, gebaseerd op het toneelstuk van Jean-Luc Lagard. Wanneer een familie samenkomt voor een diner resulteert dit in een, op zijn zachtst gezegd, bewogen reünie.
Trianon 2 - 17:00
Trianon 2 - 17:00

BEST OF LEIDEN INTERNATIONAL SHORT FILM EXPERIENCE 2016Net als elk jaar zijn we weer blij met de hulp en expertise van onze collega’s van de Leiden International Short Film Experience, die tevens de long-list maakten voor Cinema Brewers .
Kijkhuis 1 - 17:00
Kijkhuis 1 - 17:00

SWISS ARMY MAN

Adventure, Comedy, Drama

Paul Dano is gestrand op een onbewoond eiland, maar de redding is nabij in de vorm van het schetende lijk van Daniel Radcliffe. Meer hoef je niet te weten over deze hilarische ode aan vriendschap, normaliteit en flatulentie.
Trianon 1 - 19:00
Trianon 1 - 19:00

HELL OR HIGH WATER

Crime, Drama

Broers Chris Pine en Ben Foster beginnen uit wraakzucht aan een reeks bankovervallen op het fabelachtige West-Texaanse platteland. Ondertussen probeert Texas Ranger Jeff Bridges, in de hoop zijn eer te redden, de twee voortvluchtigen op te pakken.
Kijkhuis 2 - 19:00
Kijkhuis 2 - 19:00

BURN YOUR MAPSOp een dag besluit de acht-jarige Jacob Tremblay (Room) dat hij afstamt van Mongoolse geitenherders. Hij zet alles in touw om terug naar zijn 'roots' te keren, met een flinke roadtrip voor hem zijn en moeder als gevolg.
Kijkhuis 1 - 19:15
Kijkhuis 1 - 19:15

CLASH

Drama, Thriller

Caïro, 2013. In een politiebusje vol demonstranten ontvouwt zich de revolutie in miniatuurvorm als de gedetineerden hun politieke en religieuze verschillen proberen te overkomen terwijl buiten de gevechten gewoon doorgaan. Genomineerd voor Beste Film op het London Film Festival.
Trianon 2 - 19:15
Trianon 2 - 19:15

TRAIN DRIVER'S DIARY

Comedy

Een treinbestuurder die op het punt staat te pensioneren heeft in zijn carrière ongewild 28 mensen gedood, een record. Hij leidt zijn geadopteerde zoon op om in zijn voetstappen te treden. Een tragische komedie over onschuldige moordenaars en hun leven.
Trianon 3 - 19:15
Trianon 3 - 19:15

PERFETTI SCONOSCIUTI

Comedy, Drama

Zeven goede vrienden besluiten tijdens een diner elk inkomend bericht of telefoongesprek met elkaar te delen. Lachen en huilen gegarandeerd! Met diverse prijzen en nominaties in o.a. Noorwegen en Tribeca is deze nieuwe Paolo Genovese een must-see.
Stadsgehoorzaal - 20:15
Stadsgehoorzaal - 20:15

BEHIND THE TELESCOPESHarpiste Lavinia Meijer en animatiekunstenaar Aimée de Jongh creëerden samen deze meeslepende, multimediale voorstelling over een meisje dat naar Mars reist. Lavinia componeerde speciaal voor Aimées animaties een soundtrack (met ook muziek van onder andere Philip Glass en Nils Frahm).
Trianon 2 - 21:15
Trianon 2 - 21:15

JUNCTION 48

Action, Biographical, Crime

Het romantische verhaal van activistische Israelische regisseur Udi Aloni (Forgiveness) over Palestijnse hiphopartiest Kareem en zangeres Manar die besluiten om hun muziek in te zetten in het gevecht tegen de Israelische onderdrukkers, en die vooral ook gewoon normale verliefde jongeren willen zijn.
Kijkhuis 2 - 21:15
Kijkhuis 2 - 21:15

THE WAILING

Drama, Fantasy, Horror

Tijdens een zoektocht naar de dader van een reeks mysterieuze moorden vermoedt een rechercheur dat zijn eigen dochter er misschien wel iets mee te maken heeft. Een bizarre en beklemmende thriller zoals alleen deze Koreaanse regisseur (The Chaser) dat kan.
Trianon 3 - 21:30
Trianon 3 - 21:30

KICKS

Adventure

Als de vijftienjarige Brandon van zijn nieuwe sneakers wordt beroofd gaat hij samen met twee vrienden op een riskante missie door de omgeving van San Francisco om ze terug te krijgen. Kicks zit vol doorzettingsvermogen, komedie en ijzersterke hiphop.
Kijkhuis 1 - 21:30
Kijkhuis 1 - 21:30

FRANTZ

Drama

Een klein Duits dorpje, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Een mysterieuze fransman komt bloemen leggen op het graf van Anna’s verloofde, die is gesneuveld in Frankrijk. En dan begint het verhaal pas. Paula Beer is prachtig in zwart-wit.
Trianon 1 - 21:30
Trianon 1 - 21:30

ARRIVAL

Drama, Mystery, Sci-Fi

Als een mysterieus ruimteschip op de aarde landt, wordt een linguïst ingezet om hun intenties op aarde te ontcijferen. Gebaseerd op de prijswinnende short van Ted Chiang, brengt regisseur Villeneuve het thema van buitenaardse invasie naar een nieuw level.
Leidse Lente - 22:00
Leidse Lente - 22:00

KARAOKE CRAZIES CRAZY KAROAKE PARTY

Feesten

Aansluitend op de Koreaanse film Karaoke Crazies organiseert het LIFF in samenwerking met Galerie-Café Leidse Lente een crazy karaokefeest. Natuurlijk gaan we niet zomaar liedjes zingen: slechts de beste soundtrackhits komen langs. Smeer die stembanden en zet alle schaamte opzij...

zondag 30 oktober

Trianon 1 - 10:45
Trianon 1 - 10:45

GOEIE MIEAuthentiek Leidse productie gemaakt door de bewoners van de Tussen de Rijnen-wijk, waarin het verhaal over de beroemde Leidse gifmengster, Maria Catharina Swanenburg (alias Goeie Mie), in een nieuw jasje wordt gestoken. Steun de lokale filmindustrie en kom kijken naar dit hartverwarmende buurtproject!
Kijkhuis 2 - 11:15
Kijkhuis 2 - 11:15

TONI ERDMANN

Comedy, Drama

Een vader probeert de banden met zijn dochter te herstellen door het alter ego Toni Erdmann aan te nemen. Maren Ade maakte een ware filmsensatie van maar liefst 162 minuten die dé grote hit van het filmfestival in Cannes was. Onmisbaar!
Trianon 2 - 11:30
Trianon 2 - 11:30

MR. SIX

Action, Drama

Mr. Six hoort bij de maffia van de oude stempel. Zijn zoon Bobby, die hij nooit ziet, bij de nieuwe. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en moeten de twee ineens wel samenwerken. Een stoere, maar ook hartverwarmende film met alom geprezen regisseur Feng Xiaogang voor het eerst aan de andere kant van de camera.
Kijkhuis 1 - 11:30
Kijkhuis 1 - 11:30

A MONSTER CALLS

Drama, Fantasy

Een jongen zoekt hulp bij een boommonster om met de terminale ziekte van zijn moeder om te kunnen gaan. Wat volgt is een adembenemend avontuur, gebaseerd op het bekroonde boek van Patrick Ness en prachtig verbeeld door regisseur J.A. Bayona.
Trianon 3 - 11:45
Trianon 3 - 11:45

MA VIE DE COURGETTE

Family

Wanneer zijn moeder overlijdt komt een jongetje met de bijzondere bijnaam Courgette terecht in een weeshuis. Het ontroerende Ma vie de Courgette dingt volgend jaar namens Zwitserland mee om de Oscar voor beste buitenlandse film, wat voor een animatiefilm zelden voorkomt.
Trianon 1 - 13:30
Trianon 1 - 13:30

BIG HERO 6

Action, Adventure

Een grote, vriendelijke, zachte, opblaasbare robot die het merkt als je verdrietig bent en je dan komt vasthouden? Ja, doe ons er maar tien! Een aandoenlijke animatiefilm over de kracht van fantasie en een bijzondere vriendschap.
Trianon 3 - 13:45
Trianon 3 - 13:45

NISE - THE HEART OF MADNESS

Biographical, Drama, History

Verafschuwd door elektroshocktherapie en lobotomie kiest psychiater Nise da Silveira in de jaren 50 voor een zachtere aanpak. Regisseur Roberto Berliner viel in Rio de Janeiro en Tokio in de prijzen met dit waargebeurde verhaal over de bevrijdende en expressieve kracht van kunst en liefde.
Kijkhuis 1 - 14:00
Kijkhuis 1 - 14:00

HUNT FOR THE WILDERPEOPLE

Adventure, Comedy, Drama

Een weesjongetje en zijn 'oom' trekken in dit heerlijke en hilarische avontuur de Nieuw-Zeelandse wildernis in. Geschikt voor de hele familie, maar wel met een lekker bot randje. Steven Spielberg himself zou trots zijn.
Trianon 2 - 14:15
Trianon 2 - 14:15

LITTLE MEN

Drama, Family

Terwijl hun ouders kibbelen over de huur ontstaat een hechte vriendschap tussen twee New Yorkse jongetjes. Na Love is Strange maakte Ira Sachs opnieuw een ontroerende film over de lastige verhouding tussen menselijke relaties en onroerend goed.
Kijkhuis 2 - 14:30
Kijkhuis 2 - 14:30

FROM NOWHERE

Drama

Drie ongedocumenteerde tieners uit de Bronx staan op het punt om af te studeren terwijl ze een verblijfsvergunning proberen te krijgen. Hun situaties illustreren de mogelijkheden en obstakels van eenieder die de 'American Dream' probeert na te jagen.
Trianon 1 - 16:00
Trianon 1 - 16:00

SNOWDEN

Biographical, Drama, Thriller

NSA-werknemer Edward Snowden lekt duizenden geclassificeerde documenten aan de pers. De klokkenluider geeft zijn carrière, vriendin en thuisland op en gaat een leven van vluchten tegemoet. Oscar-winnende filmmaker Oliver Stone zette Joseph Gordon-Levitt in de rol van Snowden.
Trianon 3 - 16:15
Trianon 3 - 16:15

MR. SMITH GOES TO WASHINGTON

Comedy, Drama

Dé klassieker van Frank Capra mag natuurlijk niet ontbreken in het verkiezingsprogramma. De jonge naïeve Jefferson Smith komt er tijdens zijn eerste baan in Washington snel achter dat in politiek geen plaats is voor idealen. Gemaakt in 1939, nog steeds relevant.
Kijkhuis 1 - 16:15
Kijkhuis 1 - 16:15

AMERICAN PASTORAL

Drama

Het regiedebuut van acteur Ewan McGregor, gebaseerd op het ‘onverfilmbare’ boek van Philip Roth. De neergang van de Amerikaanse middenklasse wordt getoond middels een ogenschijnlijk perfecte familie waarvan de dochter zich bij een radicale politieke beweging aansluit.
Trianon 2 - 16:30
Trianon 2 - 16:30

MAGALLANES

Drama

Als Magallanes tijdens een van zijn ritjes als taxichauffeur stuit op Celina, een spook uit zijn gewelddadige verleden, wil hij zijn geweten sussen en haar helpen, terwijl zij alles het liefst wil vergeten. Een Peruaanse thriller over schuld en verlossing.
Kijkhuis 2 - 16:30
Kijkhuis 2 - 16:30

MÉDECIN DE CAMPAGNE

Comedy, Drama

Een plattelandsdokter komt erachter dat hij heel erg ziek is, en moet op zoek naar een vervanger. Nogal een moeilijke opgave, aangezien hij zichzelf als onvervangbaar ziet.
Trianon 1 - 18:45
Trianon 1 - 18:45

THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK

Documentary, Music

Wellicht de grootste band aller tijden op tour, tot aan hun laatste concert in 1966. In Eight Days a Week wordt de kijker getrakteerd op hoge kwaliteit geremasterde concertbeelden in de bioscoop. Zo kan iedereen die het allemaal niet heeft meegemaakt er toch bij zijn.
Kijkhuis 2 - 18:45
Kijkhuis 2 - 18:45

THE SALESMAN

Drama, Thriller

Arthur Miller in Teheran. De nieuwe film van Asghar Fahadi (A Seperation) speelt zich af in kleine ruimtes, waardoor de kijker gedwongen ooggetuige wordt van de relatieproblemen van Rana en Emad, die na een ingrijpend incident ineens als vreemden naast elkaar leven.
Trianon 3 - 19:00
Trianon 3 - 19:00

SING STREET

Comedy, Drama, Music

Jongen begint band om meisje te imponeren. Een prachtige musical John Carney (Once) over familiedrama, romantiek, Dublin in de jaren 80, en de magie van muziek maken. Met Aiden Gillen (Game of Thrones) en Maria Doyle Kennedy (Orphan Black).
Kijkhuis 1 - 19:00
Kijkhuis 1 - 19:00

NERUDA

Biographical, Drama

Pablo Neruda, de Nobelprijs winnende Chileense dichter, wordt eind jaren '40 een vluchteling in eigen land vanwege zijn communistische idealen. Achtervolgd door een inspecteur zet Neruda zijn poëzie als wapen in. Genomineerd voor beste film in Londen en München.
Trianon 2 - 19:15
Trianon 2 - 19:15

JOSHY

Comedy

Als blijkt dat zijn huwelijk op het laatste moment niet doorgaat, grijpt Joshy het geplande bachelorweekend aan om zijn oude vriendschappen opnieuw aan te wakkeren. Het resultaat is een grimmig en decadent weekend in deze zwartgallige coming of age comedy.
Scheltema - 20:30
Scheltema - 20:30

GRATIS optreden MOON MOON MOON

Feesten

"Boe! Zondagavond zal Moon Moon Moon GRATIS een speciaal Halloween optreden doen in Scheltema om 8 uur. Moon Moon Moon maakte dit jaar exclusief voor het LIFF een album over onze American Indie Competition. Een aantal van deze vinyl platen worden tussen de nummers door weggegeven. Ga lekker zitten, neem een hand vol snoep en bespreek met de band de diepere laag van The Shining.”
Trianon 2 - 21:15
Trianon 2 - 21:15

MAL DE PIERRES

Drama, Romance

De Tweede Wereldoorlog loopt ten einde en Gabrielle zit vast in een verstandshuwelijk. Totdat ze in een kuuroord een veteraan ontmoet. Een mooie film over vrijheid en het maken van moeilijke keuzes.
Trianon 3 - 21:15
Trianon 3 - 21:15

KICKS

Adventure

Als de vijftienjarige Brandon van zijn nieuwe sneakers wordt beroofd gaat hij samen met twee vrienden op een riskante missie door de omgeving van San Francisco om ze terug te krijgen. Kicks zit vol doorzettingsvermogen, komedie en ijzersterke hiphop.
Kijkhuis 1 - 21:15
Kijkhuis 1 - 21:15

KILLS ON WHEELS

Action, Comedy, Drama

Een gehandicapte jongeman sluit zich aan bij een gang van huurmoordenaars in rolstoelen. Moord na moord speelt deze actiecomedy met de grens tussen werkelijkheid en verbeelding, in de zoektocht naar vriendschap, afkomst en de zin van het leven.
Kijkhuis 2 - 21:30
Kijkhuis 2 - 21:30

BURN YOUR MAPSOp een dag besluit de acht-jarige Jacob Tremblay (Room) dat hij afstamt van Mongoolse geitenherders. Hij zet alles in touw om terug naar zijn 'roots' te keren, met een flinke roadtrip voor hem zijn en moeder als gevolg.
Trianon 1 - 21:30
Trianon 1 - 21:30

LION

Drama

Exclusief op LIFF in voorpremière: het hartverscheurende drama dat verraste op het filmfestival van Toronto. Een vijfjarige Indiase jongen stapt op een trein in Calcutta en wordt geadopteerd door Australisch koppel. Met behulp van Google Maps gaat hij 25 jaar later op zoek naar zijn biologische familie. Met Nicole Kidman en Dev Patel (Slumdog Millionaire).

maandag 31 oktober

Kijkhuis 2 - 16:15
Kijkhuis 2 - 16:15

TONI ERDMANN

Comedy, Drama

Een vader probeert de banden met zijn dochter te herstellen door het alter ego Toni Erdmann aan te nemen. Maren Ade maakte een ware filmsensatie van maar liefst 162 minuten die dé grote hit van het filmfestival in Cannes was. Onmisbaar!
Trianon 2 - 16:30
Trianon 2 - 16:30

COMPLETE UNKNOWN

Drama, Mystery, Thriller

Als iemand Alice uitnodigt voor het etentje van Tom en zijn vrouw in New York wordt langzaam duidelijk dat ze een oude bekende van Tom is. Een acteursfilm met sterrencast over tweede levens en het kiezen van je eigen identiteit.
Kijkhuis 1 - 16:30
Kijkhuis 1 - 16:30

THE SALESMAN

Drama, Thriller

Arthur Miller in Teheran. De nieuwe film van Asghar Fahadi (A Seperation) speelt zich af in kleine ruimtes, waardoor de kijker gedwongen ooggetuige wordt van de relatieproblemen van Rana en Emad, die na een ingrijpend incident ineens als vreemden naast elkaar leven.
Trianon 1 - 16:45
Trianon 1 - 16:45

I, DANIEL BLAKE

Drama

Als de 59-jarige Daniel Blake na een leven zware arbeid gedwongen wordt een uitkering aan te vragen, ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie, die op zoek is naar woonruimte. Samen proberen ze te overleven in de bureaucratische jungle van hedendaags Groot-Brittannië.
Trianon 3 - 16:45
Trianon 3 - 16:45

L'ÉCONOMIE DU COUPLE

Drama

Een koppel met twee kinderen staat na 15 jaar huwelijk op het punt te scheiden. Tot de echtgenoot een nieuwe woonplek heeft gevonden, besluiten ze samen te wonen en uit te zoeken hoe ze hun bezittingen moeten delen.
Trianon 2 - 18:30
Trianon 2 - 18:30

A CLOCKWORK ORANGE

Crime, Drama, Sci-Fi

Fans hoeven we het niet uit te leggen, tegenstanders kunnen we ook geen ongelijk geven. Niet gezellig. Niet voor iedereen. Soms briljant, soms puberaal. Soms een spiegel, soms een bord voor de kop. Zo maken ze ze niet meer tegenwoordig. Gelukkig. Of niet? Zegt u het maar.
Kijkhuis 1 - 19:00
Kijkhuis 1 - 19:00

LOVESONG

Drama

Een zeer persoonlijke en intieme film van So Yong Kim, waarin twee beste vriendinnen op een roadtrip gaan. Jaren later, op de bruiloft van één van hen, worden ze beiden herinnerd aan de intieme connectie die destijds ontstond.
Trianon 1 - 19:00
Trianon 1 - 19:00

HUNT FOR THE WILDERPEOPLE

Adventure, Comedy, Drama

Een weesjongetje en zijn 'oom' trekken in dit heerlijke en hilarische avontuur de Nieuw-Zeelandse wildernis in. Geschikt voor de hele familie, maar wel met een lekker bot randje. Steven Spielberg himself zou trots zijn.
Trianon 3 - 19:15
Trianon 3 - 19:15

CHONGQING HOT POT

Thriller

Als het restaurant van drie vrienden in Chongqing failliet gaat, ontdekken ze tijdens het opruimen dat hun kelder grenst aan een bankkluis. Wat volgt is een vrolijke, chaotische Chinese heistfilm vol drama en morele dilemma's die niet onderdoet voor Ocean's 11.
Kijkhuis 2 - 19:30
Kijkhuis 2 - 19:30

LITTLE MEN

Drama, Family

Terwijl hun ouders kibbelen over de huur ontstaat een hechte vriendschap tussen twee New Yorkse jongetjes. Na Love is Strange maakte Ira Sachs opnieuw een ontroerende film over de lastige verhouding tussen menselijke relaties en onroerend goed.
Kijkhuis 1 - 21:15
Kijkhuis 1 - 21:15

EVERYBODY WANTS SOME

Comedy

In het ‘spirituele vervolg’ op Dazed and Confused (1993) verbeeldt regisseur Richard Linklater (Boyhood) één weekend op een Texaanse universiteit in de jaren ’80. Vol muziek, feestjes, seks en onverwachts diepe levensinzichten. Alleen al om de soundtrack een aanrader.
Trianon 1 - 21:15
Trianon 1 - 21:15

THE LIGHT BETWEEN OCEANS

Drama, Romance

Een vuurtorenwachter en zijn vrouw kunnen geen kinderen krijgen. Plotseling spoelt op hun eiland een roeiboot aan met daarin een dode man en een levende baby. Wat staat hun geweten toe? Gegarandeerde tranentrekker van regisseur Derek Cianfrance (Blue Valentine).
Kijkhuis 2 - 21:30
Kijkhuis 2 - 21:30

NERUDA

Biographical, Drama

Pablo Neruda, de Nobelprijs winnende Chileense dichter, wordt eind jaren '40 een vluchteling in eigen land vanwege zijn communistische idealen. Achtervolgd door een inspecteur zet Neruda zijn poëzie als wapen in. Genomineerd voor beste film in Londen en München.
Trianon 2 - 21:30
Trianon 2 - 21:30

BURN BURN BURN

Comedy

De jeugdvriend van Seph en Alex is dood: tijd voor een roadtrip! Al uw favoriete Britse acteurs verzameld in een donkere maar toch warme comedy die al aardig wat prijzen in de wacht sleepte, over as in een tupperwarebakje en andere dilemma's.
Trianon 3 - 21:30
Trianon 3 - 21:30

TRANSPECOS

Thriller

Op een slome dag in de Amerikaanse woestijn vinden drie ogenschijnlijk amateuristische grensbewakers een auto waarvan de inhoud alles op zijn kop zet. Een broeierige, met prijzen overladen thriller die de grenzen van zowel het publiek als de personages op de proef stelt.

dinsdag 01 november

Kijkhuis 1 - 16:00
Kijkhuis 1 - 16:00

THE LIGHT BETWEEN OCEANS

Drama, Romance

Een vuurtorenwachter en zijn vrouw kunnen geen kinderen krijgen. Plotseling spoelt op hun eiland een roeiboot aan met daarin een dode man en een levende baby. Wat staat hun geweten toe? Gegarandeerde tranentrekker van regisseur Derek Cianfrance (Blue Valentine).
Trianon 2 - 16:00
Trianon 2 - 16:00

MR. SIX

Action, Drama

Mr. Six hoort bij de maffia van de oude stempel. Zijn zoon Bobby, die hij nooit ziet, bij de nieuwe. Maar dan wordt Bobby ontvoerd en moeten de twee ineens wel samenwerken. Een stoere, maar ook hartverwarmende film met alom geprezen regisseur Feng Xiaogang voor het eerst aan de andere kant van de camera.
Trianon 1 - 16:15
Trianon 1 - 16:15

FRANTZ

Drama

Een klein Duits dorpje, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Een mysterieuze fransman komt bloemen leggen op het graf van Anna’s verloofde, die is gesneuveld in Frankrijk. En dan begint het verhaal pas. Paula Beer is prachtig in zwart-wit.
Kijkhuis 2 - 16:15
Kijkhuis 2 - 16:15

MAL DE PIERRES

Drama, Romance

De Tweede Wereldoorlog loopt ten einde en Gabrielle zit vast in een verstandshuwelijk. Totdat ze in een kuuroord een veteraan ontmoet. Een mooie film over vrijheid en het maken van moeilijke keuzes.
Trianon 3 - 16:30
Trianon 3 - 16:30

AS YOU ARE

Drama

Drie tieners in de jaren 90 geven in deze indie coming-of-age film elk een eigen kijk op hun onderlinge vriendschap en individuele zoektocht naar liefde en identiteit. Met Amandla Stenberg, Owen Campbell en Charlie Heaton.
Trianon 1 - 18:45
Trianon 1 - 18:45

ARRIVAL

Drama, Mystery, Sci-Fi

Als een mysterieus ruimteschip op de aarde landt, wordt een linguïst ingezet om hun intenties op aarde te ontcijferen. Gebaseerd op de prijswinnende short van Ted Chiang, brengt regisseur Villeneuve het thema van buitenaardse invasie naar een nieuw level.
Kijkhuis 1 - 18:45
Kijkhuis 1 - 18:45

LOVESONG

Drama

Een zeer persoonlijke en intieme film van So Yong Kim, waarin twee beste vriendinnen op een roadtrip gaan. Jaren later, op de bruiloft van één van hen, worden ze beiden herinnerd aan de intieme connectie die destijds ontstond.
Kijkhuis 2 - 19:00
Kijkhuis 2 - 19:00

INDIGNATION

Drama

In deze verfilming van Philip Roth’s roman ontglipt Joods wonderkind Marcus Messner aan de Koreaanse Oorlog doordat hij via een beurs op een prestigieuze Amerikaanse universiteit terechtkomt, maar daar ontdekt hij al snel dat hij niet aan alle gevaren kan ontsnappen.
Trianon 3 - 19:00
Trianon 3 - 19:00

TRANSPECOS

Thriller

Op een slome dag in de Amerikaanse woestijn vinden drie ogenschijnlijk amateuristische grensbewakers een auto waarvan de inhoud alles op zijn kop zet. Een broeierige, met prijzen overladen thriller die de grenzen van zowel het publiek als de personages op de proef stelt.
Trianon 2 - 19:15
Trianon 2 - 19:15

JOSHY

Comedy

Als blijkt dat zijn huwelijk op het laatste moment niet doorgaat, grijpt Joshy het geplande bachelorweekend aan om zijn oude vriendschappen opnieuw aan te wakkeren. Het resultaat is een grimmig en decadent weekend in deze zwartgallige coming of age comedy.
Kijkhuis 1 - 21:15
Kijkhuis 1 - 21:15

JUSTE LA FIN DU MONDE

Drama

Wonderkind Xavier Dolan verzamelde een sterrencast (Léa Seydoux! Marion Cotillard! Vincent Cassel!) voor zijn zesde film, gebaseerd op het toneelstuk van Jean-Luc Lagard. Wanneer een familie samenkomt voor een diner resulteert dit in een, op zijn zachtst gezegd, bewogen reünie.
Trianon 3 - 21:15
Trianon 3 - 21:15

THE FURY OF A PATIENT MAN

Thriller

Na acht jaar zitten voor de overval op een juwelier komt Curro vrij. Zijn komst leidt tot spanningen bij zijn broer en diens nieuwe meisje, die een rustig en saai leventje leiden. Spannende Spaanse thriller met prachtige beelden.
Trianon 2 - 21:15
Trianon 2 - 21:15

IN A VALLEY OF VIOLENCE

Western

Een klein stadje vol opvallende figuren wordt op gewelddadige wijze op zijn kop gezet door de komst van een mysterieuze vreemdeling. Ouderwets genieten in deze typische western met een sterrencast met onder andere Ethan Hawke en John Travolta.
Trianon 1 - 21:30
Trianon 1 - 21:30

EVERYBODY WANTS SOME

Comedy

In het ‘spirituele vervolg’ op Dazed and Confused (1993) verbeeldt regisseur Richard Linklater (Boyhood) één weekend op een Texaanse universiteit in de jaren ’80. Vol muziek, feestjes, seks en onverwachts diepe levensinzichten. Alleen al om de soundtrack een aanrader.
Kijkhuis 2 - 21:30
Kijkhuis 2 - 21:30

THE TEACHER

Comedy, Drama

De komst van een strenge en bemoeizuchtige nieuwe lerares op een basisschool in Bratislava in de jaren 80 dwingt zowel kinderen als ouders te kiezen tussen individualiteit, veiligheid en zekerheid onder druk van manipulatie en de Communistische Partij.

woensdag 02 november

Trianon 2 - 16:00
Trianon 2 - 16:00

TONI ERDMANN

Comedy, Drama

Een vader probeert de banden met zijn dochter te herstellen door het alter ego Toni Erdmann aan te nemen. Maren Ade maakte een ware filmsensatie van maar liefst 162 minuten die dé grote hit van het filmfestival in Cannes was. Onmisbaar!
Kijkhuis 2 - 16:15
Kijkhuis 2 - 16:15

AMERICAN PASTORAL

Drama

Het regiedebuut van acteur Ewan McGregor, gebaseerd op het ‘onverfilmbare’ boek van Philip Roth. De neergang van de Amerikaanse middenklasse wordt getoond middels een ogenschijnlijk perfecte familie waarvan de dochter zich bij een radicale politieke beweging aansluit.
Trianon 1 - 16:15
Trianon 1 - 16:15

THE SALESMAN

Drama, Thriller

Arthur Miller in Teheran. De nieuwe film van Asghar Fahadi (A Seperation) speelt zich af in kleine ruimtes, waardoor de kijker gedwongen ooggetuige wordt van de relatieproblemen van Rana en Emad, die na een ingrijpend incident ineens als vreemden naast elkaar leven.
Trianon 3 - 16:30
Trianon 3 - 16:30

LOVESONG

Drama

Een zeer persoonlijke en intieme film van So Yong Kim, waarin twee beste vriendinnen op een roadtrip gaan. Jaren later, op de bruiloft van één van hen, worden ze beiden herinnerd aan de intieme connectie die destijds ontstond.
Kijkhuis 1 - 16:30
Kijkhuis 1 - 16:30

IN A VALLEY OF VIOLENCE

Western

Een klein stadje vol opvallende figuren wordt op gewelddadige wijze op zijn kop gezet door de komst van een mysterieuze vreemdeling. Ouderwets genieten in deze typische western met een sterrencast met onder andere Ethan Hawke en John Travolta.
Kijkhuis 1 - 18:45
Kijkhuis 1 - 18:45

JUNCTION 48

Action, Biographical, Crime

Het romantische verhaal van activistische Israelische regisseur Udi Aloni (Forgiveness) over Palestijnse hiphopartiest Kareem en zangeres Manar die besluiten om hun muziek in te zetten in het gevecht tegen de Israelische onderdrukkers, en die vooral ook gewoon normale verliefde jongeren willen zijn.
Kijkhuis 2 - 19:00
Kijkhuis 2 - 19:00

A MONSTER CALLS

Drama, Fantasy

Een jongen zoekt hulp bij een boommonster om met de terminale ziekte van zijn moeder om te kunnen gaan. Wat volgt is een adembenemend avontuur, gebaseerd op het bekroonde boek van Patrick Ness en prachtig verbeeld door regisseur J.A. Bayona.
Trianon 1 - 19:00
Trianon 1 - 19:00

SOUTHSIDE WITH YOU

Biographical, Drama, Romance

In de zomer van 1989 gaan twee jonge advocaten samen op een eerste date in de achterbuurten van Chicago. Leuk om te weten: hun namen zijn Barack en Michelle. Uitstekend medicijn tegen het aanstaande afscheid van de Obama’s.
Trianon 2 - 19:15
Trianon 2 - 19:15

GOAT

Drama

Als een 19-jarige zich inschrijft bij een studentenvereniging wordt zijn loyaliteit op brute wijze getest. Een rauw en realistisch drama over de vorming van de mannelijke identiteit. Genomineerd op Sundance en met Nick Jonas en James Franco als 'bad boys'.
Trianon 3 - 19:30
Trianon 3 - 19:30

REALIVE

Sci-Fi

Als het lichaam van Marc zestig jaar nadat hij het liet invriezen weer tot leven wordt gewekt, komt hij erachter dat de liefde van zijn leven al die tijd op onverwachte wijze bij hem is gebleven.
Vrijplaats - 20:15
Vrijplaats - 20:15

ELECTION

Comedy, Drama

De keiharde wereld van politiek en corruptie – op een middelbare school. Voor de hyperambitieuze Tracy Flick (Reese Witherspoon) gaat niets te ver om tot president van de leerlingenraad gekozen te worden. Onterecht minder bekende film van Alexander Payne (Sideways, Nebraska).
Kijkhuis 1 - 21:15
Kijkhuis 1 - 21:15

SWISS ARMY MAN

Adventure, Comedy, Drama

Paul Dano is gestrand op een onbewoond eiland, maar de redding is nabij in de vorm van het schetende lijk van Daniel Radcliffe. Meer hoef je niet te weten over deze hilarische ode aan vriendschap, normaliteit en flatulentie.
Trianon 2 - 21:15
Trianon 2 - 21:15

CHONGQING HOT POT

Thriller

Als het restaurant van drie vrienden in Chongqing failliet gaat, ontdekken ze tijdens het opruimen dat hun kelder grenst aan een bankkluis. Wat volgt is een vrolijke, chaotische Chinese heistfilm vol drama en morele dilemma's die niet onderdoet voor Ocean's 11.
Kijkhuis 2 - 21:30
Kijkhuis 2 - 21:30

MÉDECIN DE CAMPAGNE

Comedy, Drama

Een plattelandsdokter komt erachter dat hij heel erg ziek is, en moet op zoek naar een vervanger. Nogal een moeilijke opgave, aangezien hij zichzelf als onvervangbaar ziet.
Trianon 1 - 21:30
Trianon 1 - 21:30

SNOWDEN

Biographical, Drama, Thriller

NSA-werknemer Edward Snowden lekt duizenden geclassificeerde documenten aan de pers. De klokkenluider geeft zijn carrière, vriendin en thuisland op en gaat een leven van vluchten tegemoet. Oscar-winnende filmmaker Oliver Stone zette Joseph Gordon-Levitt in de rol van Snowden.

donderdag 03 november

Trianon 2 - 16:00
Trianon 2 - 16:00

MA VIE DE COURGETTE

Family

Wanneer zijn moeder overlijdt komt een jongetje met de bijzondere bijnaam Courgette terecht in een weeshuis. Het ontroerende Ma vie de Courgette dingt volgend jaar namens Zwitserland mee om de Oscar voor beste buitenlandse film, wat voor een animatiefilm zelden voorkomt.
Trianon 1 - 16:15
Trianon 1 - 16:15

TONI ERDMANN

Comedy, Drama

Een vader probeert de banden met zijn dochter te herstellen door het alter ego Toni Erdmann aan te nemen. Maren Ade maakte een ware filmsensatie van maar liefst 162 minuten die dé grote hit van het filmfestival in Cannes was. Onmisbaar!
Kijkhuis 1 - 16:30
Kijkhuis 1 - 16:30

REMAINDER

Drama

Als je je geheugen verliest doordat er een stuk flatgebouw op je hoofd valt kan je natuurlijk netjes je schadevergoeding claimen, maar je kunt ook je geheugen reconstrueren – precies zoals jij dat wil. Een visueel briljant puzzelstuk over film, herinnering en verbeelding.
Kijkhuis 2 - 16:45
Kijkhuis 2 - 16:45

THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI

Drama, Romance, Sport

In de zomer van 1962 krijgt de Finse lichtgewicht bokser de kans de wereldtitel te winnen. Als simpele jongen van het platteland in de drukte van de bokswereld hoeft hij alleen maar af te vallen en goed te vechten. Maar dan wordt hij verliefd op Raija.
Trianon 3 - 16:45
Trianon 3 - 16:45

THE MERMAID

Comedy, Drama, Fantasy

Deze over-the-top fantasie-komedie van Stephen Chow (Kung Fu Hustle) was een gigantisch succes in China. Logisch ook, want: live animatie, superherozeemeerminnen, een octopus-chef, geheime organisaties en romantiek: meer heeft een film eigenlijk niet nodig.
Trianon 2 - 18:45
Trianon 2 - 18:45

AS YOU ARE

Drama

Drie tieners in de jaren 90 geven in deze indie coming-of-age film elk een eigen kijk op hun onderlinge vriendschap en individuele zoektocht naar liefde en identiteit. Met Amandla Stenberg, Owen Campbell en Charlie Heaton.
Kijkhuis 1 - 18:45
Kijkhuis 1 - 18:45

WATERBOYS

Comedy, Drama, Family

Misdaadromanschrijver Victor en zijn twintigjarige cellospelende zoon zijn plots beide weer single. Tijdens een reis naar Schotland worden ze met zichzelf en elkaar geconfronteerd. Een grappig en ontroerend verhaal over vaders die moeten opgroeien en zonen die minder serieus moeten worden.
Trianon 3 - 19:00
Trianon 3 - 19:00

THE FURY OF A PATIENT MAN

Thriller

Na acht jaar zitten voor de overval op een juwelier komt Curro vrij. Zijn komst leidt tot spanningen bij zijn broer en diens nieuwe meisje, die een rustig en saai leventje leiden. Spannende Spaanse thriller met prachtige beelden.
Kijkhuis 2 - 19:00
Kijkhuis 2 - 19:00

CREATIVE CONTROL

Drama, Sci-Fi

Wat als er een mega-fantastische virtual reality bril bestond waarmee je als het ware in een fantasiewereld kon leven? En wat als je een reclamehipster uit Brooklyn carte blanche gaf met deze bril? Science fiction in een zeer nabije toekomst.
Trianon 1 - 20:30
Trianon 1 - 20:30

BORN TO BE BLUE MET FAY CLAASSEN (LIVE)

American Indie Competition, Specials

Fay Claassen zal zop het LIFF een aantal stukken van haar album 'Two Portraits of Chet Baker' ten gehore brengen in een live optreden voorafgaand aan Born to be Blue, Robert Budreau’s film waarin Ethan Hawke de getroebleerde, maar uitzonderlijk getalenteerde Chet Baker speelt. 
Hortus Botanicus Leiden - 21:00
Hortus Botanicus Leiden - 21:00

AGUIRRE, DER ZORN GOTTES

Adventure, Drama, History

In de zestiende eeuw leidt de onverschrokken Don Lope de Aguirre een Spaanse expeditie door de Amazone, op zoek naar El Dorado. In de zoektocht naar rijkdom en faam wordt de Spanjaard, prachtig vertolkt door Klaus Kinski, langzaam krankzinnig.


Vanaf een half uur voor aanvang van de film vervallen reserveringen en kunnen op locatie nog lastminute kaarten gekocht worden. Dit kan alleen bij de kassa in de Hortus. Deze kassa is PIN only.
Trianon 3 - 21:00
Trianon 3 - 21:00

SING STREET

Comedy, Drama, Music

Jongen begint band om meisje te imponeren. Een prachtige musical John Carney (Once) over familiedrama, romantiek, Dublin in de jaren 80, en de magie van muziek maken. Met Aiden Gillen (Game of Thrones) en Maria Doyle Kennedy (Orphan Black).
Kijkhuis 1 - 21:15
Kijkhuis 1 - 21:15

SOUTHSIDE WITH YOU

Biographical, Drama, Romance

In de zomer van 1989 gaan twee jonge advocaten samen op een eerste date in de achterbuurten van Chicago. Leuk om te weten: hun namen zijn Barack en Michelle. Uitstekend medicijn tegen het aanstaande afscheid van de Obama’s.
Trianon 2 - 21:15
Trianon 2 - 21:15

KARAOKE CRAZIES

Crime, Drama

Een falende Zuid-Koreaanse karaokebar. Een gamermeisje, een dove man uit een verborgen kamer, een professionele zangeres en een seriemoordenaar die zich allemaal op geheel eigen wijze met de zaak bemoeien. Het lijkt allemaal niet echt in één film te passen. En toch…
Kijkhuis 2 - 21:30
Kijkhuis 2 - 21:30

FRANTZ

Drama

Een klein Duits dorpje, vlak na de Eerste Wereldoorlog. Een mysterieuze fransman komt bloemen leggen op het graf van Anna’s verloofde, die is gesneuveld in Frankrijk. En dan begint het verhaal pas. Paula Beer is prachtig in zwart-wit.

vrijdag 04 november

Trianon 1 - 16:00
Trianon 1 - 16:00

HACKSAW RIDGE

Biographical, Drama, Romance

Desmond T. Doss was een pacifist, stond op de slagvelden van WOII, weigerde te vechten en groeide uit tot oorlogsheld. Comeback kid Mel Gibson dook weer achter de camera om dit bijzondere verhaal te vertellen.
Trianon 2 - 16:15
Trianon 2 - 16:15

A PEINE J'OUVRE LES YEUX

Drama

Farah is een rebelse moderne 18-jarige in Tunis in 2010. Ze feest, drinkt en zingt in een politieke rockband, maar brengt zichzelf daarmee in gevaar in het conservatieve Tunesië. Deze fictiefilm over de Arabische Lente won al vele internationale prijzen.
Kijkhuis 2 - 16:15
Kijkhuis 2 - 16:15

INDIGNATION

Drama

In deze verfilming van Philip Roth’s roman ontglipt Joods wonderkind Marcus Messner aan de Koreaanse Oorlog doordat hij via een beurs op een prestigieuze Amerikaanse universiteit terechtkomt, maar daar ontdekt hij al snel dat hij niet aan alle gevaren kan ontsnappen.
Trianon 3 - 16:30
Trianon 3 - 16:30

GOAT

Drama

Als een 19-jarige zich inschrijft bij een studentenvereniging wordt zijn loyaliteit op brute wijze getest. Een rauw en realistisch drama over de vorming van de mannelijke identiteit. Genomineerd op Sundance en met Nick Jonas en James Franco als 'bad boys'.
Kijkhuis 1 - 16:30
Kijkhuis 1 - 16:30

THE MANCHURIAN CANDIDATE

Drama, Thriller

Politieke thriller met Frank Sinatra in de hoofdrol van majoor Ben Marco, een Koreaveteraan die zich niet kan herinneren hoe hij zijn eremedaille verdiende. ’s Nachts wordt hij geplaagd door nachtmerries. Wat is er in Korea gebeurd dat het daglicht niet kan verdragen?
Trianon 3 - 18:45
Trianon 3 - 18:45

BURN BURN BURN

Comedy

De jeugdvriend van Seph en Alex is dood: tijd voor een roadtrip! Al uw favoriete Britse acteurs verzameld in een donkere maar toch warme comedy die al aardig wat prijzen in de wacht sleepte, over as in een tupperwarebakje en andere dilemma's.
Hortus Botanicus Leiden - 19:00
Hortus Botanicus Leiden - 19:00

THE JUNGLE BOOK

Adventure, Comedy

De klassieker van Disney vol aanstekelijke liedjes waarin Bagheera de panter en Baloo de beer hun best doen om Mowgli weer naar de menselijke wereld te brengen. Zing en swing mee met Kolonel Hatie en King Louie!
Kijkhuis 2 - 19:00
Kijkhuis 2 - 19:00

ROBOT & FRANK

Comedy, Crime, Drama

Een aftakelende ex-juwelendief die jongeren niet meer begrijpt en vrouwen niet meer kan versieren krijgt van zijn zoon een robotbutler die hem met moet helpen met eten en schoonmaken maar die uiteindelijk zijn partner-in-crime wordt in een laatste grote juwelenheist.
Trianon 1 - 19:00
Trianon 1 - 19:00

HUNT FOR THE WILDERPEOPLE

Adventure, Comedy, Drama

Een weesjongetje en zijn 'oom' trekken in dit heerlijke en hilarische avontuur de Nieuw-Zeelandse wildernis in. Geschikt voor de hele familie, maar wel met een lekker bot randje. Steven Spielberg himself zou trots zijn.
Kijkhuis 1 - 19:15
Kijkhuis 1 - 19:15

BURN YOUR MAPSOp een dag besluit de acht-jarige Jacob Tremblay (Room) dat hij afstamt van Mongoolse geitenherders. Hij zet alles in touw om terug naar zijn 'roots' te keren, met een flinke roadtrip voor hem zijn en moeder als gevolg.
Trianon 2 - 19:15
Trianon 2 - 19:15

LITTLE MEN

Drama, Family

Terwijl hun ouders kibbelen over de huur ontstaat een hechte vriendschap tussen twee New Yorkse jongetjes. Na Love is Strange maakte Ira Sachs opnieuw een ontroerende film over de lastige verhouding tussen menselijke relaties en onroerend goed.
Kijkhuis 2 - 21:15
Kijkhuis 2 - 21:15

PERFETTI SCONOSCIUTI

Comedy, Drama

Zeven goede vrienden besluiten tijdens een diner elk inkomend bericht of telefoongesprek met elkaar te delen. Lachen en huilen gegarandeerd! Met diverse prijzen en nominaties in o.a. Noorwegen en Tribeca is deze nieuwe Paolo Genovese een must-see.
Trianon 3 - 21:15
Trianon 3 - 21:15

FIRST GIRL I LOVED

Drama, Romance

Twee jaar geleden maakten de makers van First Girl I Loved furore op het LIFF met de coming-of-age The Young Kieslowski. Nu zijn ze terug met dit high school drama over Anne, die verliefd wordt op het populairste meisje in haar klas.
Hortus Botanicus Leiden - 21:15
Hortus Botanicus Leiden - 21:15

TROPIC THUNDER

Action, Comedy

Een groep acteurs die een oorlogsfilm schieten, worden door een reeks vreemde gebeurtenissen gedwongen om echte soldaten te worden. Een hilarische actiefilm met hoofdrollen voor Ben Stiller, Jack Black en Robert Downey Jr.
Trianon 2 - 21:15
Trianon 2 - 21:15

JOSHY

Comedy

Als blijkt dat zijn huwelijk op het laatste moment niet doorgaat, grijpt Joshy het geplande bachelorweekend aan om zijn oude vriendschappen opnieuw aan te wakkeren. Het resultaat is een grimmig en decadent weekend in deze zwartgallige coming of age comedy.
Kijkhuis 1 - 21:30
Kijkhuis 1 - 21:30

CLASH

Drama, Thriller

Caïro, 2013. In een politiebusje vol demonstranten ontvouwt zich de revolutie in miniatuurvorm als de gedetineerden hun politieke en religieuze verschillen proberen te overkomen terwijl buiten de gevechten gewoon doorgaan. Genomineerd voor Beste Film op het London Film Festival.
Trianon 1 - 21:30
Trianon 1 - 21:30

LION

Drama

Exclusief op LIFF in voorpremière: het hartverscheurende drama dat verraste op het filmfestival van Toronto. Een vijfjarige Indiase jongen stapt op een trein in Calcutta en wordt geadopteerd door Australisch koppel. Met behulp van Google Maps gaat hij 25 jaar later op zoek naar zijn biologische familie. Met Nicole Kidman en Dev Patel (Slumdog Millionaire).
Scheltema - 23:30
Scheltema - 23:30

FUNKED UP XL @ LIFF

Feesten

Tijdens het LIFF is er wederom een speciale editie van het leukste feestje van Leiden: Funked Up XL. De ijzersterke line-up bestaat deze keer uit: PETE PHILLY, Supergombo, THE ANDREAS PROJECT, Groovenagel, Frederieke Kroone, Strik & Sidekick's Silent Disco, Groovin Louis.
Trianon 3 - 23:59
Trianon 3 - 23:59

ARMY OF ONE

Comedy

Een bizarre film over een moderne Don Quichot die jacht maakt op Osama Bin Laden.
Kijkhuis 1 - 23:59
Kijkhuis 1 - 23:59

NOCTURNAL ANIMALS

Panorama

Het is vijftien jaar geleden dat Susan Morrow haar eerste echtgenoot, de ongepubliceerde schrijver Edward Sheffield, verliet. Inmiddels is ze de vrouw van een arts en leidt ze een doodnormaal leven in een buitenwijk. Op een dag ontvangt ze het manuscript van de eerste roman van haar ex-man. Laatstgenoemde wil dat Susan het als eerste leest, aangezien zij altijd zijn beste criticus is geweest. Susan wordt opgezogen in het fictieve leven van Tony Hastings, een wiskundedocent die met zijn familie naar hun zomerhuisje in Maine afreist. Maar op een gegeven moment krijgt het doodnormale leven van de familie Hastings een vreselijke en gewelddadige wending, waarna Susan zelf gedwongen wordt haar innerlijke duisternis te confronteren en op zoek te gaan naar de angsten die haar eigen toekomst in de weg zitten.

zaterdag 05 november

Kijkhuis 1 - 11:15
Kijkhuis 1 - 11:15

PLASTIC SOUP SURFER

Special

In de zomer van 2014 maakte kunstenaar Merijn Tinga een board van plastic afval dat hij op het strand gevonden had. Een tastbaar statement: Het board komt overeen met de hoeveelheid afval die maandelijks aanspoelt tussen twee strandpalen (10kg/250m). Elke maand weer.
Om dit statement kracht bij te zetten kitesurfte hij vervolgens de gehele Nederlandse kust langs. Van Belgie naar Duitsland – een lange-afstandsrecord – waarbij hij omgerekend 1400 ‘plastic soup boards’ langs raasde – die maand na maand blijven aanspoelen.

Deze documentaire van Leidse maker Merijn Tinga is gratis toegankelijk. Ook zal Merijn aanwezig zijn bij de screening om na afloop vragen van het publiek te beantwoorden en meer over het project te vertellen.
Trianon 3 - 11:45
Trianon 3 - 11:45

AMERICAN PASTORAL

Drama

Het regiedebuut van acteur Ewan McGregor, gebaseerd op het ‘onverfilmbare’ boek van Philip Roth. De neergang van de Amerikaanse middenklasse wordt getoond middels een ogenschijnlijk perfecte familie waarvan de dochter zich bij een radicale politieke beweging aansluit.
Trianon 1 - 11:45
Trianon 1 - 11:45

HACKSAW RIDGE

Biographical, Drama, Romance

Desmond T. Doss was een pacifist, stond op de slagvelden van WOII, weigerde te vechten en groeide uit tot oorlogsheld. Comeback kid Mel Gibson dook weer achter de camera om dit bijzondere verhaal te vertellen.
Trianon 2 - 12:00
Trianon 2 - 12:00

REALIVE

Sci-Fi

Als het lichaam van Marc zestig jaar nadat hij het liet invriezen weer tot leven wordt gewekt, komt hij erachter dat de liefde van zijn leven al die tijd op onverwachte wijze bij hem is gebleven.
Kijkhuis 2 - 12:00
Kijkhuis 2 - 12:00

LION

Drama

Exclusief op LIFF in voorpremière: het hartverscheurende drama dat verraste op het filmfestival van Toronto. Een vijfjarige Indiase jongen stapt op een trein in Calcutta en wordt geadopteerd door Australisch koppel. Met behulp van Google Maps gaat hij 25 jaar later op zoek naar zijn biologische familie. Met Nicole Kidman en Dev Patel (Slumdog Millionaire).
Kijkhuis 1 - 12:15
Kijkhuis 1 - 12:15

AS YOU ARE

Drama

Drie tieners in de jaren 90 geven in deze indie coming-of-age film elk een eigen kijk op hun onderlinge vriendschap en individuele zoektocht naar liefde en identiteit. Met Amandla Stenberg, Owen Campbell en Charlie Heaton.
Leidse Lente - 14:00
Leidse Lente - 14:00

PODCAST THEATRE

Special

Waarom zou je naar beelden kijken als jeook naar de prachtigste audioverhalen kan luisteren tijdens de Podcast Theatre?Kom langs in de sfeervolle zaal van de Leidse Lente en geniet een middag van debeste
podcasts. Toegang is gratis!


14.00 – 15.00 uur (Steenpaal /Plastic Jagers)
Podcast 1: In het gehucht Steenpaal breekt zotternij uit wanneer Luuk Peeters de studio van de lokale omroep bezet. Luuk wil voorkomen dat de radio-uitzendingen ook in het heelal te horen zijn. (Hoorspel met Engelse ondertiteling)
Podcast 2: Plastic soup surfer Merijn Tinga heeft in 2015 een zeilreis gemaakt over de Oostzee. Deze podcast volgt het avontuur van de Leidenaar op de voet. Een radiodocumentaire over dromen najagen, wetten en praktische bezwaren.

16.00 – 17.00 uur (Het Leven, een gebruiksaanwijzing)
De 14-delige radioserie 'Het leven, een gebruiksaanwijzing' draait om vragen waar iedereen weleens mee worstelt, maar waar geen pasklaar antwoord op bestaat. Deze podcast is het meest eigenzinnige zelfhulpboek dat je ooit zult horen. Eindredacteuren Jair Stein en Katinka Baehr zijn aanwezig en laten de beste verhalen horen uit de serie.

Trianon 2 - 14:15
Trianon 2 - 14:15

KARAOKE CRAZIES

Crime, Drama

Een falende Zuid-Koreaanse karaokebar. Een gamermeisje, een dove man uit een verborgen kamer, een professionele zangeres en een seriemoordenaar die zich allemaal op geheel eigen wijze met de zaak bemoeien. Het lijkt allemaal niet echt in één film te passen. En toch…
Trianon 1 - 14:30
Trianon 1 - 14:30

I, DANIEL BLAKE

Drama

Als de 59-jarige Daniel Blake na een leven zware arbeid gedwongen wordt een uitkering aan te vragen, ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie, die op zoek is naar woonruimte. Samen proberen ze te overleven in de bureaucratische jungle van hedendaags Groot-Brittannië.
Kijkhuis 1 - 14:30
Kijkhuis 1 - 14:30

CINEMA BREWERS SHORTS SELECTIONSteun de filmindustrie door bier te drinken! Deze Amsterdamse bierbrouwerij maakt speciaal filmbier en doneert een deel van de opbrengst aan een speciaal gecreëerd filmfonds. In deze collectie van shorts zie je de genomineerden die meedingen naar die felbegeerde Cinema Brewers Film Fund-prijs.
Trianon 3 - 14:45
Trianon 3 - 14:45

TRAIN DRIVER'S DIARY

Comedy

Een treinbestuurder die op het punt staat te pensioneren heeft in zijn carrière ongewild 28 mensen gedood, een record. Hij leidt zijn geadopteerde zoon op om in zijn voetstappen te treden. Een tragische komedie over onschuldige moordenaars en hun leven.
Kijkhuis 2 - 14:45
Kijkhuis 2 - 14:45

BORN TO BE BLUE

Biographical, Drama, Music

Ethan Hawke schittert als Chet Baker in deze onconventionele biopic die, net als jazz, steeds even anders uit de hoek komt dan je zou verwachten. Born to be Blue bewijst maar weer eens dat blauw de warmste kleur is.
Leidse Lente - 16:00
Leidse Lente - 16:00

PODCAST THEATRE

Special

Waarom zou je naar beelden kijken als jeook naar de prachtigste audioverhalen kan luisteren tijdens de Podcast Theatre?Kom langs in de sfeervolle zaal van de Leidse Lente en geniet een middag van debeste
podcasts. Toegang is gratis!


14.00 – 15.00 uur (Steenpaal /Plastic Jagers)
Podcast 1: In het gehucht Steenpaal breekt zotternij uit wanneer Luuk Peeters de studio van de lokale omroep bezet. Luuk wil voorkomen dat de radio-uitzendingen ook in het heelal te horen zijn. (Hoorspel met Engelse ondertiteling)
Podcast 2: Plastic soup surfer Merijn Tinga heeft in 2015 een zeilreis gemaakt over de Oostzee. Deze podcast volgt het avontuur van de Leidenaar op de voet. Een radiodocumentaire over dromen najagen, wetten en praktische bezwaren.

16.00 – 17.00 uur (Het Leven, een gebruiksaanwijzing)
De 14-delige radioserie 'Het leven, een gebruiksaanwijzing' draait om vragen waar iedereen weleens mee worstelt, maar waar geen pasklaar antwoord op bestaat. Deze podcast is het meest eigenzinnige zelfhulpboek dat je ooit zult horen. Eindredacteuren Jair Stein en Katinka Baehr zijn aanwezig en laten de beste verhalen horen uit de serie.

Kijkhuis 2 - 16:45
Kijkhuis 2 - 16:45

BURN BURN BURN

Comedy

De jeugdvriend van Seph en Alex is dood: tijd voor een roadtrip! Al uw favoriete Britse acteurs verzameld in een donkere maar toch warme comedy die al aardig wat prijzen in de wacht sleepte, over as in een tupperwarebakje en andere dilemma's.
Trianon 3 - 16:45
Trianon 3 - 16:45

MAGALLANES

Drama

Als Magallanes tijdens een van zijn ritjes als taxichauffeur stuit op Celina, een spook uit zijn gewelddadige verleden, wil hij zijn geweten sussen en haar helpen, terwijl zij alles het liefst wil vergeten. Een Peruaanse thriller over schuld en verlossing.
Trianon 1 - 16:45
Trianon 1 - 16:45

SWISS ARMY MAN

Adventure, Comedy, Drama

Paul Dano is gestrand op een onbewoond eiland, maar de redding is nabij in de vorm van het schetende lijk van Daniel Radcliffe. Meer hoef je niet te weten over deze hilarische ode aan vriendschap, normaliteit en flatulentie.
Trianon 2 - 17:00
Trianon 2 - 17:00

REMAINDER

Drama

Als je je geheugen verliest doordat er een stuk flatgebouw op je hoofd valt kan je natuurlijk netjes je schadevergoeding claimen, maar je kunt ook je geheugen reconstrueren – precies zoals jij dat wil. Een visueel briljant puzzelstuk over film, herinnering en verbeelding.
Kijkhuis 1 - 17:00
Kijkhuis 1 - 17:00

FROM NOWHERE

Drama

Drie ongedocumenteerde tieners uit de Bronx staan op het punt om af te studeren terwijl ze een verblijfsvergunning proberen te krijgen. Hun situaties illustreren de mogelijkheden en obstakels van eenieder die de 'American Dream' probeert na te jagen.
Kijkhuis 1 - 19:00
Kijkhuis 1 - 19:00

EVERYBODY WANTS SOME

Comedy

In het ‘spirituele vervolg’ op Dazed and Confused (1993) verbeeldt regisseur Richard Linklater (Boyhood) één weekend op een Texaanse universiteit in de jaren ’80. Vol muziek, feestjes, seks en onverwachts diepe levensinzichten. Alleen al om de soundtrack een aanrader.
Trianon 1 - 19:00
Trianon 1 - 19:00

ARRIVAL

Drama, Mystery, Sci-Fi

Als een mysterieus ruimteschip op de aarde landt, wordt een linguïst ingezet om hun intenties op aarde te ontcijferen. Gebaseerd op de prijswinnende short van Ted Chiang, brengt regisseur Villeneuve het thema van buitenaardse invasie naar een nieuw level.
Kijkhuis 2 - 19:15
Kijkhuis 2 - 19:15

THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI

Drama, Romance, Sport

In de zomer van 1962 krijgt de Finse lichtgewicht bokser de kans de wereldtitel te winnen. Als simpele jongen van het platteland in de drukte van de bokswereld hoeft hij alleen maar af te vallen en goed te vechten. Maar dan wordt hij verliefd op Raija.
Trianon 2 - 19:15
Trianon 2 - 19:15

KILLS ON WHEELS

Action, Comedy, Drama

Een gehandicapte jongeman sluit zich aan bij een gang van huurmoordenaars in rolstoelen. Moord na moord speelt deze actiecomedy met de grens tussen werkelijkheid en verbeelding, in de zoektocht naar vriendschap, afkomst en de zin van het leven.
Trianon 3 - 19:15
Trianon 3 - 19:15

FIRST GIRL I LOVED

Drama, Romance

Twee jaar geleden maakten de makers van First Girl I Loved furore op het LIFF met de coming-of-age The Young Kieslowski. Nu zijn ze terug met dit high school drama over Anne, die verliefd wordt op het populairste meisje in haar klas.
Kijkhuis 2 - 21:15
Kijkhuis 2 - 21:15

JUSTE LA FIN DU MONDE

Drama

Wonderkind Xavier Dolan verzamelde een sterrencast (Léa Seydoux! Marion Cotillard! Vincent Cassel!) voor zijn zesde film, gebaseerd op het toneelstuk van Jean-Luc Lagard. Wanneer een familie samenkomt voor een diner resulteert dit in een, op zijn zachtst gezegd, bewogen reünie.
Trianon 2 - 21:30
Trianon 2 - 21:30

TRANSPECOS

Thriller

Op een slome dag in de Amerikaanse woestijn vinden drie ogenschijnlijk amateuristische grensbewakers een auto waarvan de inhoud alles op zijn kop zet. Een broeierige, met prijzen overladen thriller die de grenzen van zowel het publiek als de personages op de proef stelt.
Trianon 3 - 21:30
Trianon 3 - 21:30

THE WINDMILL MASSACRE

Drama, Horror

In deze Nederlandse horrorfilm verdwijnen toeristen een voor een op gruwelijke manier tijdens een bustripje langs de wereldberoemde Nederlandse molens. Jennifer, op de vlucht voor de Australische autoriteiten, gaat op onderzoek uit, en merkt al snel ze niet de enige is met een duister geheim.
Kijkhuis 1 - 21:30
Kijkhuis 1 - 21:30

THE TEACHER

Comedy, Drama

De komst van een strenge en bemoeizuchtige nieuwe lerares op een basisschool in Bratislava in de jaren 80 dwingt zowel kinderen als ouders te kiezen tussen individualiteit, veiligheid en zekerheid onder druk van manipulatie en de Communistische Partij.
Trianon 1 - 21:45
Trianon 1 - 21:45

SING STREET

Comedy, Drama, Music

Jongen begint band om meisje te imponeren. Een prachtige musical John Carney (Once) over familiedrama, romantiek, Dublin in de jaren 80, en de magie van muziek maken. Met Aiden Gillen (Game of Thrones) en Maria Doyle Kennedy (Orphan Black).
Leidse Lente - 22:00
Leidse Lente - 22:00

LIFF SLOTFEEST

Feesten

LIFF sluit dit jaar groots af met een lineup van diverse dj's en optredens van Moon
Moon Moon en Stillwave in de kelderzaal van de Leidse lente. Voor ieder wat wils om het festival knallend af te sluiten!

zondag 06 november

Trianon 1 - 10:30
Trianon 1 - 10:30

GOEIE MIE extra screening

Specials

Authentiek Leidse productie gemaakt door de bewoners van de Tussen de Rijnen-wijk, waarin het verhaal over de beroemde Leidse gifmengster Maria Catharina Swanenburg (alias Goeie Mie) in een nieuw jasje wordt gestoken. Steun de lokale filmindustrie en kom kijken naar dit hartverwarmende buurtproject!
Kijkhuis 1 - 11:00
Kijkhuis 1 - 11:00

48 Hour Film Project: Brave New WorldGeïnspireerd door innovatiefestival Brave New World zijn 6 filmmakers de uitdaging aangegaan om binnen 48 uur, in een proces van co-creatie met de deelnemers, een korte science fictionfilm te maken over één van de thema’s van Brave New World.
Trianon 2 - 11:45
Trianon 2 - 11:45

SNOWDEN

Biographical, Drama, Thriller

NSA-werknemer Edward Snowden lekt duizenden geclassificeerde documenten aan de pers. De klokkenluider geeft zijn carrière, vriendin en thuisland op en gaat een leven van vluchten tegemoet. Oscar-winnende filmmaker Oliver Stone zette Joseph Gordon-Levitt in de rol van Snowden.
Kijkhuis 2 - 11:45
Kijkhuis 2 - 11:45

THE LIZARD

Comedy, Drama

Iraans komisch drama over een amateurcrimineel die ontsnapt uit de gevangenis door zich voor te doen als geestelijke en vervolgens in zijn rol moet blijven om niet gepakt te worden. Een subtiel meesterwerk over religie, Perzische cultuur en het leven in het algemeen.
Trianon 3 - 11:45
Trianon 3 - 11:45

CLASH

Drama, Thriller

Caïro, 2013. In een politiebusje vol demonstranten ontvouwt zich de revolutie in miniatuurvorm als de gedetineerden hun politieke en religieuze verschillen proberen te overkomen terwijl buiten de gevechten gewoon doorgaan. Genomineerd voor Beste Film op het London Film Festival.
Trianon 1 - 12:00
Trianon 1 - 12:00

MISS HOKUSAI

Biographical, Anime, Drama

Deze prijswinnende animatie vertelt het ongehoorde verhaal van O-Ei, de dochter van de wereldberoemde kunstenaar Hokusai, die haar vader assisteerde bij zijn kunstproductie. Miss Hokusai schetst een levendig portret van een vrijgevochten vrouw in het Japan van 1814.

Deze film zal speciaal worden ingeleid door Ivo Smits, hoogleraar en expert op het gebied van Japanse literatuur en film.

En nog meer goed nieuws! Met je ticket voor de film krijg je 1,50 korting op een bezoek aan Japanmuseum Sieboldhuis: http://www.sieboldhuis.org/.

Kijkhuis 1 - 12:45
Kijkhuis 1 - 12:45

AMERICAN INDIE SHORTSOntdek aanstormend filmtalent in een nog vroeger (en dus korter, maar geenszins minder) stadium dan de deelnemers aan de officiële American Indie Competitie. Deze regisseurs ga je ongetwijfeld later nog terugzien met een feature-length film.
Trianon 1 - 14:15
Trianon 1 - 14:15

HELL OR HIGH WATER

Crime, Drama

Broers Chris Pine en Ben Foster beginnen uit wraakzucht aan een reeks bankovervallen op het fabelachtige West-Texaanse platteland. Ondertussen probeert Texas Ranger Jeff Bridges, in de hoop zijn eer te redden, de twee voortvluchtigen op te pakken.
Trianon 3 - 14:15
Trianon 3 - 14:15

THE BEATLES: EIGHT DAYS A WEEK

Documentary, Music

Wellicht de grootste band aller tijden op tour, tot aan hun laatste concert in 1966. In Eight Days a Week wordt de kijker getrakteerd op hoge kwaliteit geremasterde concertbeelden in de bioscoop. Zo kan iedereen die het allemaal niet heeft meegemaakt er toch bij zijn.
Trianon 2 - 14:30
Trianon 2 - 14:30

CERTAIN WOMEN

Drama

De levens van drie vrouwen kruisen elkaar in een kleine stad in Amerika, waar ze elk een spoor van gebrekkigheid achterlaten. Regisseur Kelly Reichardt kreeg verschillende nominaties voor dit minimalistische en poëtische drama met o.a. Kristen Stewart en Michelle Williams.
Kijkhuis 2 - 14:30
Kijkhuis 2 - 14:30

BARAKAH MEETS BARAKAH

Comedy

De allereerste Saudi-Arabische romantische komedie biedt een uniek kijkje in het dagelijks leven van twee verliefde hipsters in een land dat geregeerd wordt door religieuze politie en geeft tussendoor ook nog wat politiek commentaar zonder te serieus te worden.
Kijkhuis 1 - 14:45
Kijkhuis 1 - 14:45

FIRST GIRL I LOVED

Drama, Romance

Twee jaar geleden maakten de makers van First Girl I Loved furore op het LIFF met de coming-of-age The Young Kieslowski. Nu zijn ze terug met dit high school drama over Anne, die verliefd wordt op het populairste meisje in haar klas.
Trianon 1 - 16:30
Trianon 1 - 16:30

A MONSTER CALLS

Drama, Fantasy

Een jongen zoekt hulp bij een boommonster om met de terminale ziekte van zijn moeder om te kunnen gaan. Wat volgt is een adembenemend avontuur, gebaseerd op het bekroonde boek van Patrick Ness en prachtig verbeeld door regisseur J.A. Bayona.
Trianon 2 - 16:45
Trianon 2 - 16:45

MÉDECIN DE CAMPAGNE

Comedy, Drama

Een plattelandsdokter komt erachter dat hij heel erg ziek is, en moet op zoek naar een vervanger. Nogal een moeilijke opgave, aangezien hij zichzelf als onvervangbaar ziet.
Kijkhuis 2 - 16:45
Kijkhuis 2 - 16:45

TICKLING GIANTS

Documentary

In de opkomst van de Arabische lente neemt Bassem Youssef de beslissing om zijn baan als hartchirurg op te geven en een komedieshow te beginnen. Met humor daagt de ‘Egyptische Jon Stewart’ het machtsmisbruik uit.
Trianon 3 - 17:00
Trianon 3 - 17:00

KICKS

Adventure

Als de vijftienjarige Brandon van zijn nieuwe sneakers wordt beroofd gaat hij samen met twee vrienden op een riskante missie door de omgeving van San Francisco om ze terug te krijgen. Kicks zit vol doorzettingsvermogen, komedie en ijzersterke hiphop.
Kijkhuis 1 - 17:00
Kijkhuis 1 - 17:00

PERFETTI SCONOSCIUTI

Comedy, Drama

Zeven goede vrienden besluiten tijdens een diner elk inkomend bericht of telefoongesprek met elkaar te delen. Lachen en huilen gegarandeerd! Met diverse prijzen en nominaties in o.a. Noorwegen en Tribeca is deze nieuwe Paolo Genovese een must-see.
Trianon 1 - 18:45
Trianon 1 - 18:45

HACKSAW RIDGE

Biographical, Drama, Romance

Desmond T. Doss was een pacifist, stond op de slagvelden van WOII, weigerde te vechten en groeide uit tot oorlogsheld. Comeback kid Mel Gibson dook weer achter de camera om dit bijzondere verhaal te vertellen.
Trianon 3 - 19:00
Trianon 3 - 19:00

THE MERMAID

Comedy, Drama, Fantasy

Deze over-the-top fantasie-komedie van Stephen Chow (Kung Fu Hustle) was een gigantisch succes in China. Logisch ook, want: live animatie, superherozeemeerminnen, een octopus-chef, geheime organisaties en romantiek: meer heeft een film eigenlijk niet nodig.
Kijkhuis 1 - 19:15
Kijkhuis 1 - 19:15

THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI

Drama, Romance, Sport

In de zomer van 1962 krijgt de Finse lichtgewicht bokser de kans de wereldtitel te winnen. Als simpele jongen van het platteland in de drukte van de bokswereld hoeft hij alleen maar af te vallen en goed te vechten. Maar dan wordt hij verliefd op Raija.
Trianon 2 - 19:15
Trianon 2 - 19:15

THE FURY OF A PATIENT MAN

Thriller

Na acht jaar zitten voor de overval op een juwelier komt Curro vrij. Zijn komst leidt tot spanningen bij zijn broer en diens nieuwe meisje, die een rustig en saai leventje leiden. Spannende Spaanse thriller met prachtige beelden.
Kijkhuis 2 - 19:30
Kijkhuis 2 - 19:30

FROM NOWHERE

Drama

Drie ongedocumenteerde tieners uit de Bronx staan op het punt om af te studeren terwijl ze een verblijfsvergunning proberen te krijgen. Hun situaties illustreren de mogelijkheden en obstakels van eenieder die de 'American Dream' probeert na te jagen.
Scheltema - 20:00
Scheltema - 20:00

LIFF FILMQUIZ

Special

Test je filmkennis met de leukste filmquiz van Nederland! Het hoogtepunt van het Leidse filmquiz-seizoen wordt u gebracht door het LIFF quizteam en dat staat garant voor acht spectaculaire rondes! Er zijn fantastische prijzen te winnen, ook als je nog niet eerder hebt meegedaan! 
Trianon 2 - 21:15
Trianon 2 - 21:15

COMPLETE UNKNOWN

Drama, Mystery, Thriller

Als iemand Alice uitnodigt voor het etentje van Tom en zijn vrouw in New York wordt langzaam duidelijk dat ze een oude bekende van Tom is. Een acteursfilm met sterrencast over tweede levens en het kiezen van je eigen identiteit.
Trianon 3 - 21:15
Trianon 3 - 21:15

THE WAILING

Drama, Fantasy, Horror

Tijdens een zoektocht naar de dader van een reeks mysterieuze moorden vermoedt een rechercheur dat zijn eigen dochter er misschien wel iets mee te maken heeft. Een bizarre en beklemmende thriller zoals alleen deze Koreaanse regisseur (The Chaser) dat kan.
Kijkhuis 1 - 21:15
Kijkhuis 1 - 21:15

INDIGNATION

Drama

In deze verfilming van Philip Roth’s roman ontglipt Joods wonderkind Marcus Messner aan de Koreaanse Oorlog doordat hij via een beurs op een prestigieuze Amerikaanse universiteit terechtkomt, maar daar ontdekt hij al snel dat hij niet aan alle gevaren kan ontsnappen.
Kijkhuis 2 - 21:30
Kijkhuis 2 - 21:30

BORN TO BE BLUE

Biographical, Drama, Music

Ethan Hawke schittert als Chet Baker in deze onconventionele biopic die, net als jazz, steeds even anders uit de hoek komt dan je zou verwachten. Born to be Blue bewijst maar weer eens dat blauw de warmste kleur is.
Trianon 1 - 21:30
Trianon 1 - 21:30

THE BIRTH OF A NATION

Biographical, Drama

In 1831 leidt vrijgevochten slaaf Nat Turner een slavenopstand tegen de blanke planters. The Birth of a Nation won op Sundance zowel de publieks- als de juryprijs voor beste dramafilm.